Tufnice

Tufnice su u modi od davnina, smatra se da je Norma Smallwood, koja je bila Miss Amerike 1926, jedna od prvih osoba koja je ponela nešto na tufne. Tufnice su doživele pravi bum kada su 1928 Volt Dizni i Ab Ajverks stvorili čuvenu Mini Maus i obukli je u dobro poznatu crvenu haljinicu na bele tufne.

Frank Sinatra je 1940. godine ispratio trend tufnica svojom pesmo koja se zove Polka Dots and the Moonbeams. Iste decenije je Dior imao svoje tufničaste kolekcije. Čuvena Merlin Monro je takođe volela haljine i kupaće kostime baš u ovom dezenu.

Brian Hyland je 1960.godine ispevao pesmu Yellow Polka Dot Bikini, koja govori o sramežljivoj devojci koju je bilo stid da obuče “Yellow Polka Dot Bikini”, na kraju se sve dobro završilo, devojka iz pesme je otišla u bikiniju na plažu i smatra se da je upravo ova pesma prekretnica i da nakon nje nije više bio toliki tabu nositi bikini.

Šezdesetih godina je DC dodelio Betmenu novog protivnika koji se zvao Polka Dot Man, ima li boljeg pokazatelja popularnosti tufnica od ovog.

Poznata dizajnerka Carolina Herrera takođe voli da uvrsti tufne u svoje kreacije. Smatra se da je jedan od najpoznatijih autfita na tufne ponela Julia Roberts u filmu Woman iz 1990.godine.

Žuto prati trendove, pa tako i mi imamo goomilu tufnastih printova među skrančijima. Bacite pogled na naš asortiman scrunchie gumica.

Do sledećeg kuckanja, Marina.

Oznake: , , , ,

Leave a Reply